De behandeling

 

DE BEHANDELING

 

De behandeling

Ik begin met een intake gesprek door middel van vragen en een tongdiagnose. De tong levert namelijk gemakkelijk zichtbare aanwijzingen van het onevenwicht van het lichaam. Gekeken wordt naar de kleur, vorm van de tong en het tongbeslag.

De intake duurt ongeveer 60 tot 90 minuten. Hierdoor krijg ik een goed beeld van de klacht(en) waarvoor je komt. Verder leg ik uit wat de massages inhouden. Daarnaast vertel ik je wat je kunt ervaren tijdens en na een behandeling. De klachten worden zowel vanuit de westerse reguliere geneeskundige visie als de traditionele Chinese geneeswijze bekeken. Emoties spelen hierbij ook een rol. Na het intake gesprek volgt een ontspanningsmassage.

Kies je voor een vervolgtraject, dan stel ik een persoonlijk behandelplan voor je op. Het vervolgtraject bestaat gemiddeld uit 6 tot 8 behandelingen. Dit kan per klacht of aandoening verschillend zijn. Voor acute problematiek geldt doorgaans een kortere behandelperiode dan bij klachten die al langer aanwezig zijn. De eerste behandelingen zullen wekelijks plaatsvinden. Wanneer er duidelijke verbetering is opgetreden, worden de behandelingen afgebouwd naar om de week of minder.

Voorafgaande aan de vervolgbehandeling wordt er geëvalueerd of de behandeling voldoende aanslaat. Indien nodig stellen we het behandelplan bij.


Losse behandeling
Het is ook mogelijk om een ontspannende voetreflexmassage te ontvangen. Een intakegesprek is dan niet nodig.